SvitavyDnes.cz
SvitavyDnes.cz » Monitor zpráv » Celá ČR, zahraničí » Krajské listy

Celá ČR, zahraničí

Krajské listy Zdroj: Krajské listy |

Jak se stát z poradce protivným šéfem a jak to bylo s láskou Vlastimila Harapese, která ustoupila lásce. Tajnosti slavných

20. 5. 2024 | VIDEO Fanynky záviděly křehkým baletkám, které se tulily na jevišti v jeho náruči, jen jediná žena si to ale mohla opravdu užívat. Kameře se sice zamlouval, film byl ale pro něj příliš na dlouhé lokte. K životu nutně potřeboval pořádné tempo a dynamiku. (Pokračování z pátku 17. května)

Právo být manipulován. Komentář Štěpána Chába

20. 5. 2024 | Miluju ten náš svět vezdejší, manipulacemi a jejím potíráním naplněný. Česká pirátská strana představila dvanáct bodů, kterak by stát měl bojovat proti dezinformacím a učinit ho tak ještě nemocnějším. Pojďme, vy naši pirátští Pavlíci Morozovové, vstříc lepší budoucnosti.

V ZOO se pořád něco slaví, pro diváky je to ale už nuda. TV glosář Ely Novákové

20. 5. 2024 | Ono příslovečné nejlepší, v němž se má přestat, bohužel v ZOO dávno minulo. Autoři sice usilovně hledají nové zápletky, kaši ovšem nastavují nevhodnými příchutěmi, a tak diváci cítí únavu a rádi by už viděli finále. Budou si ale muset počkat do podzimu.

Melancholie z poslední návštěvy Prahy, koulení se z gate na letišti a tajuplná LED světýlka. Seniorka jede na jih

19. 5. 2024 | Po mejdánku Na Paloučku už mě vlastně nečekalo nic, ale kvůli zrušené letence na neděli jsem musela v Praze přečkat ještě do pondělí. Žádný program jsem neměla, díky špatné chůzi mi ani nepřišlo jít se samotná procházet po sídlišti, dál bych stejně nedošla, tak jsem si celý den pouštěla YouTube.

Credo, Roman Hašek. Pondělní chvilka poezie

20. 5. 2024 | Roman Hašek, vlastním jménem Josef Hašek (1883, Praha – 1919, Praha) byl básník, prozaik a předseda literárního sdružení Syrinx. Jeho bratrancem byl spisovatel Jaroslav Hašek.

Kdyby jmenoval místo Dia prezidenta, šel by do vězení. O Eduardu Petiškovi, autoru Starých řeckých bájí a pověstí. Svět Tomáše Koloce

20. 5. 2024 | ROZHOVOR Minulé úterý uběhlo 100 let od narození Eduarda Petišky (1924 – 1987), jednoho z největších a světově nejznámějších českých spisovatelů. Co o jeho životě a díle nevíme, se dozvíme od jeho syna Martina Petišky, též uznávaného spisovatele i vydavatele Almanachů českých šlechtických rodů.

Petr Lachnit: Malostranský hřbitov má svého genia loci

19. 5. 2024 | V neděli se na Malostranském hřbitově konal již patnáctý ročník obnovených Májových slavností. Na úvod slavnosti vystoupil se svým projevem zastupitel městské části Praha 5 JUDr. Petr Lachnit.

Agresivní přízrak byl vrahem v kauze, o níž jste slyšeli ve škole… Záhady života

19. 5. 2024 | Je to případ, ze kterého místy naskakuje husí kůže. Na skupinu EPRV777 se nedávno obrátila pětičlenná rodina z Polné u Jihlavy s prosbou o okamžitou pomoc, protože nad paranormálními jevy, které se projevovaly v jejich domě, už nemohli nadále mávat rukou.

Vražda člověka není řešení. Neděle Tomáše Vodvářky

19. 5. 2024 | A to navzdory tvrzení jednoho Gruzínce, který si v čele Sovětského svazu myslel, že tomu tak skutečně může být.

Narážka light, Frank Barsch. Nedělní chvilka poezie

19. 5. 2024 | Frank Barsch (*1960 Helmstedt) je německý básník, kritik a pedagog.

Problém (krucifi)X. Šestá povídka ze série Multivercz II. Marka Dobeše. Čtení na pokračování

18. 5. 2024 | Mezi obláčky multidimenzionálních pohádkářských skoků je opakovaně čas dojít k archetypálnímu prozření, drakovi vždycky naroste druhá hlava, která je hotová zahryznout se do končetiny reka. Jelikož dračí plémě, s tím je svinské pořízení. Šestá povídka ze světě Multivercz II.

Žukov lhal, Stalin za nic nemohl? Na čem se shodli historici Ruska i Západu. Pátrání Bruno Solaříka

18. 5. 2024 | Seznámili jsme se s Molotovovým prohlášením z roku 1940, že v rámci právě započaté druhé světové války usiluje SSSR o „sjednocení Evropy a zavedení nového řádu“.

O smradlavé vodě ze slovenských Piešťan a tankodromu Brno-Praha. Sobota Jaromíra Janáka

18. 5. 2024 | O splašených lázeňských pávech, cestě po úřednické dálnici, zvané také jednička (kterou docela jasně není), jedné krásné opeře – a nakonec vystřízlivění.

Zpěvák, který je věčně v oblacích. Teď už naštěstí s pilotním průkazem v ruce. Horká židle Miraie Navrátila

18. 5. 2024 | Kapela Miraie Navrátila úspěšně vystupuje už deset let. Jan Kraus si ale zpěváka populárních písniček pozval do své show, aby si s ním popovídal hlavně o jeho splněném snu, pilotním průkazu.

V, Vendula Vartová. Sobotní chvilka poezie

18. 5. 2024 | Vendula Vartová (*1974, Brandýs nad Labem) je básnířka, překladatelka a publicistka.

Luděk Ševčík: Mobilizátoři. Vaše dopisy

18. 5. 2024 | Za čím stát? Stálo by českým občanům zato bojovat za svou zemi? Za co konkrétně? Za naše politiky? Za naši státnost? Za naši neomylnou spravedlnost a justici? Za porevoluční prosperitu, která jde vidět na každém kroku? Za co přesně? Luděk Ševčík ukazuje příklad toho, jak stát jedná se svými občany. A ptá se – jaký důvod by byl vzít do ruky zbraň a jít se střílet na frontu.

Rozhodovali o něm jiní. V prváku dostal legendární tanečník dokonce čtyřku, a ještě s odřenýma ušima. Tajnosti slavných

17. 5. 2024 | VIDEO Úchvatná hra svalů, obrovské charisma, které dosáhlo až na to nejvyšší „bidýlko“ v divadle, ladnost, jež neprozrazovala, jak velká dřina se za ní skrývá. Náš nejlepší Spartakus byl mistr, kterému navíc osud nadělil to, po čem spousta lidí jen marně sní. Celý život mohl dělat to, co ho opravdu bavilo.

REPORTÁŽ Kino na Hranici soutoku řeky Olše a Olzy ve stínu těžních věží

17. 5. 2024 | Před pár generacemi tu probíhala válka mezi Čechy a Poláky. Dnes se obě národnosti ve vzájemném souladu prolínají. Symbióza je natolik silná, že filmovou přehlídku Kino na Hranici navštěvuje již tradičně více diváků z polské strany než naopak. Filmová událost odehrávající se letos již po šestadvacáté, ukazuje, jak silně může působit kultura a že dobrá vůle dokáže mnohdy zvítězit nad parciálními zájmy. Dobrá vůle podpořená silou. ...

Na poslední uvolněná místa…, Filip Mikuš. Páteční chvilka poezie

17. 5. 2024 | Filip Mikuš (*1983) je básník, textař, dramatik, výtvarník a skladatel.

O slušnosti, kráse a lidském duchu. Komentář Štěpána Chába

17. 5. 2024 | Komentář pro Krajské listy píšu na každý den. Kromě víkendů a pobytů v nemocnici to dělám už sedm let a tak si dneska prostě odběhnu k něčemu krásnému. Něčemu, co je potřeba daleko víc, než neustále ležet v atentátech, lžích a manipulacích, zdražování a chudnutí. Nebo jen v takovém nemastném neslaném každodenním placení složenek. Napsal mi pan Král. Nesmírně krásně.

Zdroj: Krajské listy - krajskelisty.cz
18:14:19 | 20.05.2024



Zpravodajství SvitavyDnes.cz

Pardubický kraj dá 14,5 milionu korun do podpory cestovního ruchu

Krajští radní v květnu schvalovali poskytnutí dotací pro oblast cestovního ruchu. Samospráva nakonec podpoří drtivou většinu podaných žádostí a přispěje na dokončení 60 rozličných projektů v našem regionu, které mají podpořit návštěvnost a zvýšit ...

Ministerstvo dopravy má transakčního poradce k výběru koncesionáře dostavby dálnice D35 formou PPP

Ministerstvo dopravy vybralo transakčního poradce, neobdrželo proti svému rozhodnutí žádné námitky, a tak mohou přípravy výběru koncesionáře pokročit ...

Mezi Budislaví a Prosečí začíná oprava silnice

Klimatické podmínky i nadměrná doprava se v regionu výrazně podepsaly na stavu komunikací. Po skončení zimní údržby je to vidět například na úseku sil ...

Žena chtěla na internetu prodat jezdecké sedlo. Podvodnice ji okradla o 60 tisíc korun

Přestože podvodníci stále hledají nové metody a způsoby, díky kterým se snaží neoprávněně dostat k cizím finančním prostředkům, falešné odkazy na přep ...

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodné výzvy k úhradě cla

Pardubičtí celníci zaznamenali případ, kdy byla pod hlavičkou Celního úřadu pro Pardubický kraj vystavena faktura na úhradu cla ve výši 274 tisíc koru ...



Pondělí 20.5.2024
Pardubický kraj
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes